Ovo će vas jelo oduševiti na prvi griz
Sastojci:
- 180 g fara
- 500 ml pilećeg temeljca
- 750 ml vode
- žlica maslinovog ulja
- pola glavice luka
- 3 režnja češnjaka
- 2 jalapeño papričice
- 450 g purećeg mljevenog mesa
- 400 g crnog graha iz konzerve
- 2 žlice ancho chilija u prahu
- 2 žlice chilija u prahu
- žličica kumina
- žličica soli
- šalica umaka od rajčice
- 800 g sjeckane rajčice iz konzerve
- kiselo vrhnje
- naribani sir
- mladi luk
- tortilja čips
Priprema:
U malom loncu zakuhaj pileći temeljac sa 1 šalicom vode. Dodaj faro, poklopi i smanji vatru na lagano vrenje. Kuhaj oko 20 minuta ili dok faro (ili zamjena - kvinoja ili smeđa riže) ne upije svu tekućinu i postane mekana.
Dok se faro kuha, ugrij maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, češnjak i mljevene svježe jalapeño papričice, i prži 1-2 minute dok ne zamiriše, pazeći da češnjak ne zagori.
Dodaj mljevenu puretinu i dinstaj dalje dok ne porumeni i dok se meso ne razmrvi na sitne komade. Ubaci crni grah, ancho čili prah, čili prah, kumin, sol i umak od rajčice te miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodaj zgnječene rajčice iz konzerve i preostalu vodu, koliko je potrebno da dobiješ željenu gustoću. Ostavi da lagano kuha još nekoliko minuta dok se sve lijepo ne sjedini.
Na kraju, dodaj kuhani faro u čili i dobro promiješaj. Posluži s topinzima poput kiselog vrhnja, naribanog sira, nasjeckanog mladog luka i hrskavog tortilja čipsa.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.