Jednostavan kolač od kraljice jeseni - bundeve

Canva
Ovaj jesenski kolač od bundeve pravo je ukusno otkriće
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • suncokretovo ulje
  • 3 šalice brašna
  • 2 žličice cimeta
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • žličica soli
  • pola žličice sode bikarbone
  • pola žličice muškatnog oraščića
  • prstohvat đumbira u prahu
  • 1 i 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 3/4 šalice šećera
  • 4 jaja
  • žličica ekstrakta od vanilije
  • 450 g pirea od bundeve
  • 480 g krem sira
  • 6 žlica maslaca
  • 2,5 šalice šećera u prahu
  • žličica ekstrakta od vanilije
  • pola žličice cimeta
  • sol

Priprema:

Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži lim za pečenje dimenzija 23x33 cm papirom za pečenje i namaži ga uljem.

U srednjoj zdjeli, pomiješaj suhe sastojke - brašno, cimet, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i đumbir. U velikoj zdjeli, pomoću ručnog miksera (ili u zdjeli miksera s postoljem), izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postanu svijetli i pahuljasti.

Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog. Umiješaj ekstrakt vanilije i pire od bundeve dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedine.

Ulij tijesto u pripremljeni lim za pečenje i izravnaj površinu. Peci oko 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Pusti da se kolač potpuno ohladi.

U velikoj zdjeli pomoću ručnog miksera (ili miksera s postoljem), dobro izmiksaj krem sir i maslac dok ne postanu glatki. Dodaj šećer u prahu i miješaj dok ne nestanu grudice, zatim dodaj vaniliju i prstohvat soli.

Izvadi kolač iz lima i prebaci ga na pladanj ili dasku za rezanje. Premaži kolač kremastim preljevom (frostingom) koristeći lopaticu i pospi ga cimetom po vrhu. 


 

Posjeti joomboos.24sata.hr