Ovaj jesenski kolač od bundeve pravo je ukusno otkriće
Sastojci:
- suncokretovo ulje
- 3 šalice brašna
- 2 žličice cimeta
- 1,5 žličica praška za pecivo
- žličica soli
- pola žličice sode bikarbone
- pola žličice muškatnog oraščića
- prstohvat đumbira u prahu
- 1 i 1/4 šalice smeđeg šećera
- 3/4 šalice šećera
- 4 jaja
- žličica ekstrakta od vanilije
- 450 g pirea od bundeve
- 480 g krem sira
- 6 žlica maslaca
- 2,5 šalice šećera u prahu
- žličica ekstrakta od vanilije
- pola žličice cimeta
- sol
Priprema:
Zagrij pećnicu na 175°C. Obloži lim za pečenje dimenzija 23x33 cm papirom za pečenje i namaži ga uljem.
U srednjoj zdjeli, pomiješaj suhe sastojke - brašno, cimet, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, muškatni oraščić i đumbir. U velikoj zdjeli, pomoću ručnog miksera (ili u zdjeli miksera s postoljem), izmiksaj maslac, smeđi i bijeli šećer dok ne postanu svijetli i pahuljasti.
Dodaj jaja, jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog. Umiješaj ekstrakt vanilije i pire od bundeve dok se svi sastojci ne sjedine. Dodaj suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedine.
Ulij tijesto u pripremljeni lim za pečenje i izravnaj površinu. Peci oko 30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Pusti da se kolač potpuno ohladi.
U velikoj zdjeli pomoću ručnog miksera (ili miksera s postoljem), dobro izmiksaj krem sir i maslac dok ne postanu glatki. Dodaj šećer u prahu i miješaj dok ne nestanu grudice, zatim dodaj vaniliju i prstohvat soli.
Izvadi kolač iz lima i prebaci ga na pladanj ili dasku za rezanje. Premaži kolač kremastim preljevom (frostingom) koristeći lopaticu i pospi ga cimetom po vrhu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.