Jesenski hit specijalitet: Vafli od bundeve

Canva
Ova slastica će vam postati omiljeni jesenski desert
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šalice oštrog brašna
  • žličica đumbira
  • žličica cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat klinčića
  • 1/4 šalice šećera
  • žličica praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • žličica krupne soli
  • 3 jaja
  • 1 i 1/4 šalice mlijeka
  • pola šalice pirea od bundeve
  • 125 g maslaca
  • suncokretovo ulje
  • javorov sirup
  • sjemenke bundeve

Priprema:

Pećnicu zagrij na 135 stupnjeva, a uključi i pekač za vafle da se ugrije.

U srednjoj zdjeli izmiješaj suhe sastojke brašno, začine, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi pjenjačom izmiješaj sve mokre sastojke - jaja, mlijeko, pire od bundeve, rastopljeni maslac. Mokre sastojke dodaj u suhe i dobro izmiješaj.

Pekač za vafle namasti uljem. Ulij oko 1 šalicu tijesta u sredinu pekača za vafle (količina ovisi o veličini pekača za vafle). Potom tijesto rasporedi po cijelom pekaču uz pomoć špatule. Peci dok vafli ne dobiju zlaćanu boju, 7-8 minuta.

Vafle izvadi iz pekača i par puta brzo prebaci iz ruke u ruku kako bi se malo ohladili i dobili hrskavu koricu. Malo ohlađene vafle ubaci u zagrijanu pećnicu i drži ih tamo do posluživanja.

Ponovi postupak s ostatkom tijesta za vafle od bundeve. Vafle od bundeve posluži s javorovim sirupom i/ili tostirani bučinim golicama. 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr