Jesenski ručak: Tjestenina s bučom i pancetom
Donosimo vam recept slavnog talijanskog chefa Gennara Contalda za preukusnu tjesteninu od buče i pancete. Dobar tek!
SASTOJCI
- panceta 60 g
- ljutika 3 kom
- ljuta papričica 0,50 kom
- bundeva 650 g
- maslinovo ulje
- ružmarin 2 kom
- povrtni temeljac 600 ml
- tjestenina 400 g
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- parmezan 10 g
POSTUPAK
- Pancetu, luk i čili nasitno nasjeckaj.
- Zagrij 4 žlice maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodaj pancetu i prži ju minutu, a zatim umiješaj ljutiku, čili i 2 grančice svježeg ružmarina.
- Dinstaj još 2-3 minute, zatim umiješaj buču i ulij vrući povrtni temeljac.
- Pusti da zavrije, a zatim pirjaj 20 minuta ili dok buča ne omekša i dok se tekućina djelomično ne upije.
- U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju. Važno je da je ne prekuhaš jer će se kasnije još kratko kuhati u umaku, piše miss7.
- Procijedi tjesteninu, ostavljajući malo vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak.
- Lagano promiješaj, po potrebi dodaj vode u kojoj se tjestenina kuhala, a zatim ju još kratko kuhaj kako bi upila sve arome i okuse umaka. Parmezan sitno naribaj u umak te sve dobro pomiješaj.
- Posluži toplo, posuto svježe mljevenim crnim paprom i s još malo parmezana.