Prvi 1283 pregleda 03. studenoga 2025.

Jesenski ručak: Tjestenina s bučom i pancetom

Youtube/canva

Donosimo vam recept slavnog talijanskog chefa Gennara Contalda za preukusnu tjesteninu od buče i pancete. Dobar tek!

SASTOJCI

  • panceta 60 g
  • ljutika 3 kom
  • ljuta papričica 0,50 kom
  • bundeva 650 g
  • maslinovo ulje
  • ružmarin 2 kom
  • povrtni temeljac 600 ml
  • tjestenina 400 g
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • parmezan 10 g

 | Autor: Youtube/canva Youtube/canva

POSTUPAK

  1. Pancetu, luk i čili nasitno nasjeckaj.
  2. Zagrij 4 žlice maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodaj pancetu i prži ju minutu, a zatim umiješaj ljutiku, čili i 2 grančice svježeg ružmarina. 
  3. Dinstaj još 2-3 minute, zatim umiješaj buču i ulij vrući povrtni temeljac. 
  4. Pusti da zavrije, a zatim pirjaj 20 minuta ili dok buča ne omekša i dok se tekućina djelomično ne upije.
  5. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju. Važno je da je ne prekuhaš jer će se kasnije još kratko kuhati u umaku, piše miss7.
  6. Procijedi tjesteninu, ostavljajući malo vode u kojoj se kuhala te ju dodaj u umak.
  7. Lagano promiješaj, po potrebi dodaj vode u kojoj se tjestenina kuhala, a zatim ju još kratko kuhaj kako bi upila sve arome i okuse umaka. Parmezan sitno naribaj u umak te sve dobro pomiješaj. 
  8. Posluži toplo, posuto svježe mljevenim crnim paprom i s još malo parmezana.

Tvoja reakcija?