Još jedan prevarant hara YouTube-om?

all_about_film / instagram
Prvo prevara s magic boxom, a sad ovo...
Vidi originalni članak

Youtube je suočen s još jednom aferom koja se odvija na njihovoj platformi. Kako piše Tubefilter prevarant čiji kanal nosi ime 'VengefulFlame' osmislio je način kojim je iznuđivao novac od drugih korisnika YouTube-a.

via GIPHY

Prevario je dva manja gaming kanala, i to na način da ih je lažno prijavljivao za kršenje autorskih prava. Prijavio ih je dva puta, a treći prema YouTube pravilima znači gubitak licence i brisanje accounta. Nakon druge prijave prijetio bi im da mu uplatiti novac ili će ih i treću puta prijaviti.

To se dogodilo Kenzu koji je o svemu progovorio na Twitteru: "Imam dva prijavljena neistinita prijestupa na svome kanalu i netko od mene iznuđuje novac kako me ne bi prijavio i treći put."

Kad bi prevaranta izignorirali, on bi poduplao cifru koju traži od njih. Prvo je tražio 75 dolara u Bitcoinima i 100 dolara koje mu trebaju uplatiti putem PayPala, a zatim povećao oba iznosa.

Kanal ucjenjivača je na kraju ugašen, a jedan od napadnutih objavio je video u kojem objašnjava svoj pogled na sve što se izdogađalo. Video možete pogledati ispod:

Što mislite o ovakvim, sve češćim prevarama na YouTubeu?

 

NISTE SPREMNI! U nedjelju vas očekuje još neviđeni glazbeni hit u izvedbi Svenkyja i dide Tonija! Izlazi u 11 sati, pratite nas.

Posjeti joomboos.24sata.hr