Blago iz bakine riznice: Varivo od slatkog kupusa
Ovo nas jelo instantno vraća u djetinjstvo
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 200 ml pasirane rajčice
- 2 lovorova lista
- 2 žličice slatke mljevene paprike
- 1 žličica šećera
- 1 žličica octa
- papar
- sol
- voda
Priprema:
Kupus nasjeckaj na rezance. Ubaci ga u vruću vodu koju si prethodno posolila.
Za to vrijeme na tavi pirjaj luk. Dodaj šećer pa pusti da se karamelizira. Dodaj češnjak i ocijeđeni kupus. Pusti da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodaj pasiranu rajčicu.
Ubaci lovorov list, ocat, sol i papar. Kuhaj oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.
Po želji u kupus dodaj suhog mesa ili posluži kao prilog uz pečene kobasice.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.