Blago iz bakine riznice: Varivo od slatkog kupusa

canva
Ovo nas jelo instantno vraća u djetinjstvo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 2 lovorova lista
  • 2 žličice slatke mljevene paprike
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica octa
  • papar
  • sol
  • voda

Priprema:

Kupus nasjeckaj na rezance. Ubaci ga u vruću vodu koju si prethodno posolila.

Za to vrijeme na tavi pirjaj luk. Dodaj šećer pa pusti da se karamelizira. Dodaj češnjak i ocijeđeni kupus. Pusti da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodaj pasiranu rajčicu.

Ubaci lovorov list, ocat, sol i papar. Kuhaj oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.

Po želji u kupus dodaj suhog mesa ili posluži kao prilog uz pečene kobasice. 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr