Ovo nas jelo instantno vraća u djetinjstvo
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 200 ml pasirane rajčice
- 2 lovorova lista
- 2 žličice slatke mljevene paprike
- 1 žličica šećera
- 1 žličica octa
- papar
- sol
- voda
Priprema:
Kupus nasjeckaj na rezance. Ubaci ga u vruću vodu koju si prethodno posolila.
Za to vrijeme na tavi pirjaj luk. Dodaj šećer pa pusti da se karamelizira. Dodaj češnjak i ocijeđeni kupus. Pusti da se pirja nekoliko minuta, a zatim dodaj pasiranu rajčicu.
Ubaci lovorov list, ocat, sol i papar. Kuhaj oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.
Po želji u kupus dodaj suhog mesa ili posluži kao prilog uz pečene kobasice.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.