Juha koja čini čuda za imunitet je sve što nam sad treba
Sastojci:
-
1 luk
-
4 režnja češnjaka
-
3 jušne žlice brašna
-
500 ml mlijeka
-
2 jušne žlice maslaca
-
600 ml povrtnog temeljca
-
Prstohvat muškatnog oraščića
-
150 ml vrhnja za kuhanje
-
70 g svježeg đumbira
-
Svježi timijan
-
1 svežanj svježeg peršina
-
Sol i papar
Priprema:
Prvo narežite luk i češnjak, a potom peršin operite i također narežite.
Otopite maslac u loncu i dodajte luk. Pirjajte oko pet minuta te dodajte naribani đumbir i timijan. Dodajte brašno i mlijeko. Sve dobro miješajte kako ne bi bilo grudica.
Dodajte povrtni temeljac i kuhajte 10 minuta. Dodajte češnjak, prstohvat soli, papra i muškatnog oraščića.
Ostavite juhu da se kuha još 10 minuta na niskoj temperaturi. Dodajte za kraj vrhnje za kuhanje te kuhajte dok juha na zavri.
Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na poslovni.hr.