K-drame s Netflixa koje možeš gledati za produženi vikend

screenshot/youtube
Prije svega, za one koji ne znaju, K-drame su korejske TV serije koje su jako popularne u cijelom svijetu. Žanrovi se kreću od romantike do akcije, a svima im je zajedničko blago pretjerivanje u dramatičnosti. Odličan odabir za produženi vikend, zar ne?
Vidi originalni članak

Kako piše Her, korejske dramske serije posebno su zarazne zbog svojih zanimljivih priča i doista neočekivanih i dramatičnih preokreta i sigurno će te potaknuti na maratonsko gledanje. 

via GIPHY

Ako još niste pogledali ni jednu od ovih korejskih serija, u daljnjem tekstu slijedi popis od osam K-drama koje bi te mogle oduševiti. Dobra vijest je što svaka serija sadrži oko 20 epizoda, tako da nećeš morati s nestrpljenjem čekati izlazak iduće sezone ili se razočarati ukoliko se radnja previše 'razvuče' ili 'razvodni'.

1. Secret Garden

Radnja ove serije vrti se oko ljubavne priče kaskaderke Gil Ra i Kim Joo-Wina, bogatog izvršnog direktora robne kuće.

2. Descendants of the Sun

Ovdje se radi o ljubavi između liječnice Kang Mo-yeon i vojnika Yoo Shi-jina te se serijom proteže pitanje može li ta veza preživjeti njihove sukobljene živote.

3. Pinnochio

Ova drama prati Ki Ha-myunga, dječaka čija je obitelj uništena zbog lažnih optužbi protiv njegova oca, i djevojke Choi In-ha, koja želi slijediti majčine korake i postati novinarka.

4. Strong Girl Bong Soon

Radnja se vrti oko Bong, djevojke rođene s natprirodnom snagom, a posjeduju je sve žene u njezinoj obitelji. U seriji ona želi postati elegantna žena i privući pažnju simpatije koji je po zanimanju policajac.

5. Itaewon Class

Ovo je priča o osveti mladića Sae-ro-Yiua, koji nakon izlaska iz zatvora odluči otvoriti restoran te se osvetiti ubojici njegova oca.

6. Coffee Prince

Radnja je sljedeća; Choi Han-gyul otvori kafić i odluči zaposliti samo dječake koji će raditi u kafiću kako bi privukli žene. Eun-chan, očajna u potrazi za poslom, odluči iskoristiti svoj dječački izgled i na prevaru dobije posao skrivajući svoj pravi spol...

7. Romance is a Bonus Book

Cha Eun-ho i Kang Dan-yi bili su prijatelji od djetinjstva, ali razdvojili su se kad je djevojka započela vezu sa svojim sada već bivšim mužem. Njihovi se životi nakon puno godina ipak ponovno isprepliću i rađa se ljubavna priča.

Koju ćeš seriju prvu pogledati?

 

Napiši najoriginalniju priču, postani JoomBoos novinar i osvoji 500 kuna!

Posjeti joomboos.24sata.hr