Kaiserschmarrn: Slatki san koji vraća u djetinjstvo!
Sastojci:
- 100 grama grožđica
- 5 žlica ruma
- 5 žumanjaka
- 1 vanilin šećer
- žlica kristal šećera
- prstohvat soli
- 250 grama brašna
- 500 ml mlijeka
- 50 grama maslaca
- 6 bjelanjaka
- 4 žličice šećera u prahu
Postupak:
1. Grožđice na pola sata namočite u rumu (a rum možete zamijeniti i vodom, ako ne želite koristiti alkohol).
2. Žumanjke, sol, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite te postepeno dodajte brašno i mlijeko. Mutite dok smjesa ne bude glatka.
3. Dodajte smjesi i rastopljeni maslac. U posebnoj zdjeli izmiksajte snijeg od bjelanjaka pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju dodajte i grožđice.
4. Na tavi zagrijte malo ulja ili rastopite malo maslaca pa ulijte smjesu debljine oko 1 cm. Nakon otprilike jedne minute okrenite smjesu i kad se zapeče rastrgajte je u tavi.
5. Servirajte drobljenac s pekmezom po želji, voćem, čokoladom, šećerom u prahu, uz malo šlaga! Što god vam srce poželi!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.