Prvi 9439 pregleda 02. svibnja 2024.

Kaiserschmarrn: Slatki san koji vraća u djetinjstvo!

canva

Ako već dugo niste jeli dobar Kaiserschmarrn ili 'Carski drobljenac', vrijeme je da si pripremite jedan i vratite se u dane djetinjstva ovim slatkim užitkom! Mljac...

Sastojci:

  • 100 grama grožđica
  • 5 žlica ruma
  • 5 žumanjaka
  • 1 vanilin šećer
  • žlica kristal šećera
  • prstohvat soli
  • 250 grama brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 50 grama maslaca
  • 6 bjelanjaka
  • 4 žličice šećera u prahu

Postupak:

1. Grožđice na pola sata namočite u rumu (a rum možete zamijeniti i vodom, ako ne želite koristiti alkohol).

2. Žumanjke, sol, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite te postepeno dodajte brašno i mlijeko. Mutite dok smjesa ne bude glatka.

3. Dodajte smjesi i rastopljeni maslac. U posebnoj zdjeli izmiksajte snijeg od bjelanjaka pa ga kuhačom lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka. Na kraju dodajte i grožđice.

4. Na tavi zagrijte malo ulja ili rastopite malo maslaca pa ulijte smjesu debljine oko 1 cm. Nakon otprilike jedne minute okrenite smjesu i kad se zapeče rastrgajte je u tavi. 

5. Servirajte drobljenac s pekmezom po želji, voćem, čokoladom, šećerom u prahu, uz malo šlaga! Što god vam srce poželi!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu Miss Gastro.

Tvoja reakcija?