Kako da vam kruh duže ostane svjež? Evo par trikova
1. U dobro zatvorenoj limenoj kutiji
Bilo kakva kutija kod koje postoji mogućnost da se hermetički zatvori bit će dobro rješenje. Bitno je da u nju ne ulazi previše zraka, jer će se kruh sušiti, a da ga ipak malo ima, kako bi ga držao svježim, piše 24sata.
2. U platnenoj vrećici
Kutija ponekad možda nije praktična, pa je drugo dobro rješenje platnena vrećica za kruh. Danas ih relativno jeftino možete kupiti ili napraviti sami, a bitno je da vrećicu dobro zatvorite kad u nju spremite kruh da ne ulazi zrak.
3. U drvenoj kutiji
To je odlično rješenje, a može biti i zgodan ukras u kuhinji. No, imajte na umu - ako nije riječ o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, kruh ipak prvo stavite u platnenu vrećicu, pa tek onda u kutiju, piše 24sata.
4. Papirnata vrećica je isto super
Papirnate vrećice mogu biti dobro rješenje, ali ako ih, također, dobro zatvorite.
A na kraju, kad kruh već nakon par dana izgubi strukturu, stavite ga u pećnicu na par minuta i vratite mu 'svježinu'. Ili ga nakon par dana pospremite u škrinju pa izvadite kad vam se jede - nakon 10-ak minuta u pećnici bit će skoro kao svjež!