Prvi 888 pregleda 12. prosinca 2022.

Kako da vam kruh duže ostane svjež? Evo par trikova

canva

Namirnica koja se najčešće baca od svih ostalih namirnica je - kruh. Svakodnevno ga se baca puno previše, a mi vam donosimo popis načina kako čuvati kruh da ipak što duže ostane svjež i da ga stignete do kraja pojesti! A uz to, nemojte kupovati hrpu kruha ako znate da ga nećete pojesti. Budite u startu ekonomični i radije svaki dan ili svaki drugi dan kupujte malo po malo, nego da bacate ogromne količine kruha u smeće...

1. U dobro zatvorenoj limenoj kutiji

Bilo kakva kutija kod koje postoji mogućnost da se hermetički zatvori bit će dobro rješenje. Bitno je da u nju ne ulazi previše zraka, jer će se kruh sušiti, a da ga ipak malo ima, kako bi ga držao svježim, piše 24sata.

 | Autor: canva canva

2. U platnenoj vrećici

Kutija ponekad možda nije praktična, pa je drugo dobro rješenje platnena vrećica za kruh. Danas ih relativno jeftino možete kupiti ili napraviti sami, a bitno je da vrećicu dobro zatvorite kad u nju spremite kruh da ne ulazi zrak. 

3. U drvenoj kutiji

To je odlično rješenje, a može biti i zgodan ukras u kuhinji. No, imajte na umu - ako nije riječ o kutiji koja se hermetički može zatvoriti, kruh ipak prvo stavite u platnenu vrećicu, pa tek onda u kutiju, piše 24sata.

 | Autor: canva canva

4. Papirnata vrećica je isto super

Papirnate vrećice mogu biti dobro rješenje, ali ako ih, također, dobro zatvorite.

 | Autor: canva canva

A na kraju, kad kruh već nakon par dana izgubi strukturu, stavite ga u pećnicu na par minuta i vratite mu 'svježinu'. Ili ga nakon par dana pospremite u škrinju pa izvadite kad vam se jede - nakon 10-ak minuta u pećnici bit će skoro kao svjež!

Tvoja reakcija?