Kako pripremiti tradicionalni quiche Lorraine? Evo recepta
Savršen recept za ukusan ručak ili večeru je tradicionalni quiche Lorraine. A evo kako se priprema:
Sastojci:
- 300 grama glatkog brašna
- 300 grama maslaca
- 300 grama svježeg sira
- 100 grama pancete
- 70 grama kuhane šunke
- 200 grama ementaler sira
- 2 jaja
- 250 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog vlasca (ili suhog)
- malo soli i papra
Priprema:
Od brašna, maslaca, svježeg sira i soli umijesite glatko tijesto i ostavite ga da stoji u hladnjaku barem pola sata.
Razvucite tijesto i stavite ga u maslacem namašćenu posudu. Dobro pritisnite rubove tijesta.
Nasjeckajte šunku i pancetu na kockice i rasporedite po tijestu. Zatim nasjeckajte maslac i naribajte ementaler, malo posolite i popaprite pa dodajte i tu smjesu na šunku i pancetu. Pospite vlascem.
Pecite pola sata na 200 do 220 stupnjeva. Pustite quiche da malo 'odmori' pa ga poslužite!
Više ovakvih recepata iz dana u dan pronađite na Miss Gastro portalu.