Kako pripremiti tradicionalni quiche Lorraine? Evo recepta

canva
Savršen recept za ukusan ručak ili večeru je tradicionalni quiche Lorraine. A evo kako se priprema:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 grama glatkog brašna
  • 300 grama maslaca
  • 300 grama svježeg sira
  • 100 grama pancete
  • 70 grama kuhane šunke
  • 200 grama ementaler sira
  • 2 jaja
  • 250 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca (ili suhog)
  • malo soli i papra

Priprema:

 Od brašna, maslaca, svježeg sira i soli umijesite glatko tijesto i ostavite ga da stoji u hladnjaku barem pola sata.

Razvucite tijesto i stavite ga u maslacem namašćenu posudu. Dobro pritisnite rubove tijesta.

Nasjeckajte šunku i pancetu na kockice i rasporedite po tijestu. Zatim nasjeckajte maslac i naribajte ementaler, malo posolite i popaprite pa dodajte i tu smjesu na šunku i pancetu. Pospite vlascem.

Pecite pola sata na 200 do 220 stupnjeva. Pustite quiche da malo 'odmori' pa ga poslužite!

Više ovakvih recepata iz dana u dan pronađite na Miss Gastro portalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr