Savršen recept za ukusan ručak ili večeru je tradicionalni quiche Lorraine. A evo kako se priprema:
Sastojci:
- 300 grama glatkog brašna
- 300 grama maslaca
- 300 grama svježeg sira
- 100 grama pancete
- 70 grama kuhane šunke
- 200 grama ementaler sira
- 2 jaja
- 250 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog vlasca (ili suhog)
- malo soli i papra
Priprema:
Od brašna, maslaca, svježeg sira i soli umijesite glatko tijesto i ostavite ga da stoji u hladnjaku barem pola sata.
Razvucite tijesto i stavite ga u maslacem namašćenu posudu. Dobro pritisnite rubove tijesta.
Nasjeckajte šunku i pancetu na kockice i rasporedite po tijestu. Zatim nasjeckajte maslac i naribajte ementaler, malo posolite i popaprite pa dodajte i tu smjesu na šunku i pancetu. Pospite vlascem.
Pecite pola sata na 200 do 220 stupnjeva. Pustite quiche da malo 'odmori' pa ga poslužite!
Više ovakvih recepata iz dana u dan pronađite na Miss Gastro portalu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
dancy1973
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.