Keksići s jagodama prava su proljetna poslastica
Sastojci:
- šalica jagoda
- suncokretovo ulje
- 1 žličica soka od limuna
- pola šalice šećera
- 1 žličica šećera
- 2 šalice brašna
- pola žličice praška za pecivo
- malo soli
- pola šalice maslaca
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- žličica ekstrakta vanilije
- 4 žličice krem sira
- 3 žličice šećera u prahu
- korica jednog limuna
Priprema:
1. Lim obložite papirom za pečenje i premažite uljem. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Za smjesu od jagoda u zdjelici pomiješajte: svježe nasjeckane jagode, limunov sok i 1 žlicu šećera dok se sve ne sjedini. Ostavite da odstoji 10-ak minuta pa procijedite.
3. Za tijesto u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli mikserom sjedinite maslac, pola šalice šećera i smeđi šećer. Umutite i jaje te ekstrakt vanilije pa sve sjedinite.
4. Uz pomoć kuhače u smjesu za tijesto umiješajte i jagode. Pustite da malo odstoji.
5. Za nadjev u zdjelici pomiješajte krem sir, šećer u prahu i koricu limuna. Napravite od nadjeva cca 12 kuglica.
6. Žlicom vadite tijesto (morate dobiti cca 24 komada) i spljoštite ga na papiru za pečenje. Na njega stavite nadjev od krem sira pa preko svega drugi dio spljoštenog tijesta, a onda sve zajedno rukama oblikujte u kuglice.
7. Ponovno sve malo pritisnite na limu i papiru za pečenje i ostavite razmak između keksića. Pecite na 180 stupnjeva oko 18 minuta.
Još ovakvih slatkih recepata pronađite na portalu Miss Gastro!