Keksići s jagodama prava su proljetna poslastica

canva
Jagode volimo u svakom obliku - svježe, u tortama, kolačima, pa i u keksićima! A ovi keksi s jagodom prava su proljetna poslastica i brzo su gotovi. Evo kako ih pripremiti:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • šalica jagoda
  • suncokretovo ulje
  • 1 žličica soka od limuna
  • pola šalice šećera
  • 1 žličica šećera
  • 2 šalice brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • pola šalice maslaca
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 4 žličice krem sira
  • 3 žličice šećera u prahu
  • korica jednog limuna

Priprema:

1. Lim obložite papirom za pečenje i premažite uljem. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Za smjesu od jagoda u zdjelici pomiješajte: svježe nasjeckane jagode, limunov sok i 1 žlicu šećera dok se sve ne sjedini. Ostavite da odstoji 10-ak minuta pa procijedite. 

3. Za tijesto u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli mikserom sjedinite maslac, pola šalice šećera i smeđi šećer. Umutite i jaje te ekstrakt vanilije pa sve sjedinite. 

4. Uz pomoć kuhače u smjesu za tijesto umiješajte i jagode. Pustite da malo odstoji.

5. Za nadjev u zdjelici pomiješajte krem sir, šećer u prahu i koricu limuna. Napravite od nadjeva cca 12 kuglica.

6. Žlicom vadite tijesto (morate dobiti cca 24 komada) i spljoštite ga na papiru za pečenje. Na njega stavite nadjev od krem sira pa preko svega drugi dio spljoštenog tijesta, a onda sve zajedno rukama oblikujte u kuglice.

7. Ponovno sve malo pritisnite na limu i papiru za pečenje i ostavite razmak između keksića. Pecite na 180 stupnjeva oko 18 minuta.

Još ovakvih slatkih recepata pronađite na portalu Miss Gastro!

Posjeti joomboos.24sata.hr