Jagode volimo u svakom obliku - svježe, u tortama, kolačima, pa i u keksićima! A ovi keksi s jagodom prava su proljetna poslastica i brzo su gotovi. Evo kako ih pripremiti:
Sastojci:
- šalica jagoda
- suncokretovo ulje
- 1 žličica soka od limuna
- pola šalice šećera
- 1 žličica šećera
- 2 šalice brašna
- pola žličice praška za pecivo
- malo soli
- pola šalice maslaca
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- žličica ekstrakta vanilije
- 4 žličice krem sira
- 3 žličice šećera u prahu
- korica jednog limuna
Priprema:
1. Lim obložite papirom za pečenje i premažite uljem. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Za smjesu od jagoda u zdjelici pomiješajte: svježe nasjeckane jagode, limunov sok i 1 žlicu šećera dok se sve ne sjedini. Ostavite da odstoji 10-ak minuta pa procijedite.
3. Za tijesto u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U posebnoj zdjeli mikserom sjedinite maslac, pola šalice šećera i smeđi šećer. Umutite i jaje te ekstrakt vanilije pa sve sjedinite.
4. Uz pomoć kuhače u smjesu za tijesto umiješajte i jagode. Pustite da malo odstoji.
5. Za nadjev u zdjelici pomiješajte krem sir, šećer u prahu i koricu limuna. Napravite od nadjeva cca 12 kuglica.
6. Žlicom vadite tijesto (morate dobiti cca 24 komada) i spljoštite ga na papiru za pečenje. Na njega stavite nadjev od krem sira pa preko svega drugi dio spljoštenog tijesta, a onda sve zajedno rukama oblikujte u kuglice.
7. Ponovno sve malo pritisnite na limu i papiru za pečenje i ostavite razmak između keksića. Pecite na 180 stupnjeva oko 18 minuta.
Još ovakvih slatkih recepata pronađite na portalu Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.