Kesten pire možete napraviti i kod kuće. Evo kako
Jedna od namirnica bez koje jesen ne bi bila potpuna, definitivno je kesten. Kestene možemo pripremati na razne načine, a jedan od tih načina je i, mnogima omiljeni, kesten pire. Upravo zato, u nastavku vam donosimo recept za ovaj aromatični desert, a na vama je samo da se bacite na pripremu
Sastojci:
- 350 g kestena
- 1 i pol šalica vode
- 100 g šećera
- Ekstrakt vanilije ili sjemenke vanilije
Priprema:
Na kori svakog kestena nožem zarežite X pa ih stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta. Kada su kesteni pečeni, ogulite ih i stavite u tavu s vodom, šećerom i vanilijom.
Kuhajte oko 25 minuta i cijelo vrijeme miješajte. Nakon toga, kako piše Miss7 Gastro, sve izmiksajte u blenderu, spremite u staklenku i to je to.
Kesten pire možete iskoristiti za pripremu raznih kolača, a možete ga jesti i samostalno.
Uživajte u ovoj jesenskoj poslastici.