Kesten pire možete napraviti i kod kuće. Evo kako

canva
Jedna od namirnica bez koje jesen ne bi bila potpuna, definitivno je kesten. Kestene možemo pripremati na razne načine, a jedan od tih načina je i, mnogima omiljeni, kesten pire. Upravo zato, u nastavku vam donosimo recept za ovaj aromatični desert, a na vama je samo da se bacite na pripremu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g kestena
  • 1 i pol šalica vode
  • 100 g šećera
  • Ekstrakt vanilije ili sjemenke vanilije

Priprema:

Na kori svakog kestena nožem zarežite X pa ih stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20-ak minuta. Kada su kesteni pečeni, ogulite ih i stavite u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. 

Kuhajte oko 25 minuta i cijelo vrijeme miješajte. Nakon toga, kako piše Miss7 Gastro, sve izmiksajte u blenderu, spremite u staklenku i to je to.

Kesten pire možete iskoristiti za pripremu raznih kolača, a možete ga jesti i samostalno.

Uživajte u ovoj jesenskoj poslastici. 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr