Koju boju kose će svi nositi kad prođe ljeto?

chezvoushair/instagram
Iako je ljeto tek na sredini i vjerojatno još ne razmišljaš o boji kose koju bi mogla nositi ove jeseni, možda bi nakon ovog članka mogla već početi razmišljati o toj promjeni, jer o trendovima koji će se nositi nakon ljeta već se naveliko priča.
Vidi originalni članak

Boje kose svojstvene za ljeto su svjetliji tonovi upotpunjeni blagim valovima, no ono što nam donose jesensko-zimski frizerski trendovi nešto je sasvim drugačije.

Za jesen nešto skroz drugačije; hladna kava

Naime, boja kosa poznatija pod nazivom ‘hladna kava’ je tamno smeđa ili crna kosa s odsjajem mahagonija gdje najviše do izražaja dolaze pramenovi kestenjastih i karamela tonova.

Ovaj trend smo već imali prilike vidjeti na društvenim mrežama, no svoj službeni naziv je dobio tek nedavno, a dala mu ga je poznata frizerka iz New Yorka, Kimberly Bonondona.

Ovaj se izgled postiže lowlightsima ili balayage tehnikom bojanja, ovisno o tome koliko intenzivan kontrast želiš postići između tamnijih i svjetlijih tonova.

Potrebno ju je redovito održavati

Ukoliko se odlučiš na ovu boju na jesen, imaj na umu da je riječ o boji koja zahtjeva održavanje sjaja, tako da bi redovite maske za obojenu kosu i šamponi za sjaj trebali postati neizostavan dio tvoje kolekcije preparata za njegu kose.

Kako ti se sviđa?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr