Koža lica u karanteni ti je užasna? Evo zašto

canva, JoomBoos
Otkako ne izlaziš iz kuće (osim u slučaju nužde) si primijetila kako se tvoja koža lica promijenila na gore? Ne brini, većini nam se to događa.
Vidi originalni članak

Prema riječima dermatologinje dr. Barbare Sturm za portal Her, boravak u zatvorenom prostoru nema baš najbolji utjecaj na kožu lica. Izolacija na mnoge načine može utjecati na naše tijelo i psihu, a posebno negativne posljedice ostavlja na koži lica.

Zašto koža pati u karanteni?

via GIPHY

"Većina mojih pacijenata trenutno muku muči s istim problemom u karanteni - suhom, upaljenom kožom. 

Na takvo stanje kože utječu razni čimbenici, a jedan od njih su i zrake visoke svjetlosti koje emitiraju naša računala, mobilni telefoni i televizori s ravnim ekranom. Naime, oni prodiru duboko u našu kožu u obliku UVA i UVB zraka te uzrokuju oštećenja na koži. Kako se u karanteni povećala upotreba interneta i svih digitalnih sadržaja, povećala se i šteta na licu", kazala je dermatologinja.

Kako popraviti situaciju?

Također, savjetovala je upotrebu preparata za njegu lica s visokim udjelom antioksidansa te postavljanje opcije noćnog načina rada na telefonu, tabletu ili prijenosnom računalu kako bi se umanjilo zračenje i negativan svjetlosni utjecaj.

I možda najbolji savjet za kraj je da paziš na prehranu, uključiš puno svježeg voća i povrća u svoju dnevnu ishranu te piješ puno vode! To ti nikako ne može odmoći, a uvelike će ti pomoći!

via GIPHY

 

Pogledaj prvu epizodu novog serijala 'Trend je frend' powered by A1!

Posjeti joomboos.24sata.hr