Prvi 583 pregleda 23. travnja 2020.

Koža lica u karanteni ti je užasna? Evo zašto

canva, JoomBoos

Otkako ne izlaziš iz kuće (osim u slučaju nužde) si primijetila kako se tvoja koža lica promijenila na gore? Ne brini, većini nam se to događa.

Prema riječima dermatologinje dr. Barbare Sturm za portal Her, boravak u zatvorenom prostoru nema baš najbolji utjecaj na kožu lica. Izolacija na mnoge načine može utjecati na naše tijelo i psihu, a posebno negativne posljedice ostavlja na koži lica.

Zašto koža pati u karanteni?

via GIPHY

"Većina mojih pacijenata trenutno muku muči s istim problemom u karanteni - suhom, upaljenom kožom. 

Na takvo stanje kože utječu razni čimbenici, a jedan od njih su i zrake visoke svjetlosti koje emitiraju naša računala, mobilni telefoni i televizori s ravnim ekranom. Naime, oni prodiru duboko u našu kožu u obliku UVA i UVB zraka te uzrokuju oštećenja na koži. Kako se u karanteni povećala upotreba interneta i svih digitalnih sadržaja, povećala se i šteta na licu", kazala je dermatologinja.

Kako popraviti situaciju?

Također, savjetovala je upotrebu preparata za njegu lica s visokim udjelom antioksidansa te postavljanje opcije noćnog načina rada na telefonu, tabletu ili prijenosnom računalu kako bi se umanjilo zračenje i negativan svjetlosni utjecaj.

I možda najbolji savjet za kraj je da paziš na prehranu, uključiš puno svježeg voća i povrća u svoju dnevnu ishranu te piješ puno vode! To ti nikako ne može odmoći, a uvelike će ti pomoći!

via GIPHY

 

Pogledaj prvu epizodu novog serijala 'Trend je frend' powered by A1!

 | Autor:

Tvoja reakcija?