Kraljica je 'natjerala' Dianu i Charlesa da se razvedu?

princess.diana.forever/instagram
Kraljevski biograf otkriva nove detalje burnog odnosa princeze Diane i princa Charlesa
Vidi originalni članak

Princeza Diana i princ Charles službeno su se razveli 1996. godine, a kraljevski biograf otkrio je tko je na neki način 'zaslužan' za njihov finalni razvod i koja je to bila finalna greška zbog koje je njihov odnos zauvijek završio. Osoba koja ih je 'natjerala' da se i službeno razvedu bila je, ni više ni manje nego sama Kraljica Elizabeta II., nakon onog poznatog intervjua koji je Diana dala za Panoramu godinu ranije.

Kraljica je izgubila strpljenje

Iako su Diana i Charles bili razdvojeni još od kraja 1992. godine, nikad zapravo nisu razmišljali o službenom razvodu braka, da u njihovom odnosu nešto nije štimalo znali su svi. Diana je u intervjuu te 1995. godine, koji je tajno snimila u Kensingtonskoj palači s novinarom Martinom Bashirom, javnosti otkrila kako je njezin brak s Charlesom prilično propao te kako sumnja da Charles ima sposobnosti postati novim kraljem.

Intervju i ona 'slavna' rečenica

Onu slavnu rečenicu iz tog intervjua pamte mnogi koji su ga pogledali. Diana je tada izjavila: "U ovom nas je braku troje, a to znači da je malo gužva." Pritom je mislila na tadašnje blisko prijateljstvo, koje je kasnije preraslo u romantičnu vezu, između Charlesa i Camille Parker Bowles.

Diana je navodno kraljevskom tajniku rekla da će odraditi intervju u palači, ali mu nije rekla o čemu će govoriti. A kad je intervju izašao, Kraljica je navodno "do kraja izgubila strpljenje" za Dianu, objašnjava kraljevski biograf.

"To javno blaćenje nije bilo štetno samo za monarhiju, već i za samu mladu princezu", dodao je. Kraljica je navodno napisala službeno pismo sinu i njegovoj supruzi, Diani te ih zamolila da zemlju poštede nesigurnosti te se i službeno razvedu. Diana je nakon razvoda navodno potpisala i ugovor koji joj zabranjuje da o braku govori u javnosti, piše Express.

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Posjeti joomboos.24sata.hr