Kraljica objavila svoju prvu objavu ikad na Instagramu!

theroyalfamily/Instagram
Ona je doslovno kraljica društvenih mreža, genijalno!
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II. objavila je svoju prvu objavu ikad na Instagramu i to je vjerojatno nešto najgenijalnije što ćete ovaj tjedan pročitati. Objavila je staro pismo koje je bilo poslano njezinom pra-pra-pradjedu princu Albertu, piše Cosmopolitan.

Također, objasnila je zašto joj je to pismo toliko važno i zašto je mrvicu 'prekršila' kraljevski protokol i sama nešto objavila na The Royal Family instagramu. Radi se o pismu koje je Charles Babbage poslao Albertu i Victoriji.

Baš kul

"Charles Babbage, prvi kompjuterski pionir ikad, dizajnirao je 'Difference Engine', čiji je prototip princ Albert imao čast vidjeti još 1843. godine. U pismu, Babbage je rekao Victoriji i Albertu o svom izumu 'Analytical Engine' na kojem su kreirani prvi računalni programi od strane Ade Lovelace, kćeri Lorda Byrona", napisala je Kraljica.

Ovo pismo stoji u Science Museumu, a Kraljici se učinilo zgodnim objaviti to baš na dan kad je učila o računalnim inovacijama koje danas rade klinci u osnovnim i srednjim školama. Wow, baš zakon!

Posjeti joomboos.24sata.hr