Kremasta pašteta od tune gotova za nekoliko minuta

canva
Pašteta od tune uvijek je dobar izbor za lagano predjelo ili zakusku.
Vidi originalni članak

Priprema paštete od tune zahtijeva malo sastojaka i još manje vremena. Osim kremaste teksture i još boljeg okusa, ova je pašteta odličan izobr zbog zdravih sastojaka, a pritom je tuna odličan izvor omega-3 masnih kiselina.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
  • 1 žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • 1-2 žlice maslinovog ulja
  • 1-2 češnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
  • 1 prstohvat crvene slatke paprike (služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica peršinovog lista
  • 1/2 limuna (sok)
  • papar
  • sol
  • po želji: bosiljak, timijan, vlasac, majoneza, krem sir, kapare, kiseli krastavci, inćuni, jaja, kukuruz...

Postupak:

  1. Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.
  2. Serviraj u zdjelicu i za ukras posipaj sušenim vlascem.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr