Kremasta pašteta od tune gotova za nekoliko minuta

canva/screenshot/YouTube
Pašteta od tune uvijek je dobar izbor za lagano predjelo ili zakusku.
Vidi originalni članak

Priprema paštete od tune zahtijeva malo sastojaka i još manje vremena. Osim kremaste teksture i još boljeg okusa, ova je pašteta odličan izobr zbog zdravih sastojaka, a pritom je tuna odličan izvor omega-3 masnih kiselina.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
  • 1 žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • 1-2 žlice maslinovog ulja
  • 1-2 češnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
  • 1 prstohvat crvene slatke paprike (služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica peršinovog lista
  • 1/2 limuna (sok)
  • papar
  • sol
  • po želji: bosiljak, timijan, vlasac, majoneza, krem sir, kapare, kiseli krastavci, inćuni, jaja, kukuruz...

Postupak:

  1. Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.
  2. Serviraj u zdjelicu i za ukras posipaj sušenim vlascem.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr