Pašteta od tune uvijek je dobar izbor za lagano predjelo ili zakusku.
Priprema paštete od tune zahtijeva malo sastojaka i još manje vremena. Osim kremaste teksture i još boljeg okusa, ova je pašteta odličan izobr zbog zdravih sastojaka, a pritom je tuna odličan izvor omega-3 masnih kiselina.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
- 1 žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
- 1-2 žlice maslinovog ulja
- 1-2 češnja češnjaka (ovisno o ukusu)
- 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
- 1 prstohvat crvene slatke paprike (služi da pašteta dobije ružičastu boju)
- 1 žličica senfa
- 1 žlica peršinovog lista
- 1/2 limuna (sok)
- papar
- sol
- po želji: bosiljak, timijan, vlasac, majoneza, krem sir, kapare, kiseli krastavci, inćuni, jaja, kukuruz...
Postupak:
- Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije.
- Serviraj u zdjelicu i za ukras posipaj sušenim vlascem.
Originalni recept pronađite na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.