Kremasti rižoto s batatom koji će oduševiti vaša nepca!
Sastojci:
- 2 velika batata
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar
- 6 šalica temeljca (povrtne juhe)
- 5 žlica maslaca
- 2 ljutike
- 2 češnja češnjaka
- Šalica i pol riže Arborio
- Pola šalice bijelog vina
- Šalica naribanog parmezana
- Šalica i pol nasjeckanog svježeg špinata
Priprema:
Za početak, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Batat narezan na kockice stavite na lim za pečenje i prelijte ga maslinovim uljem. Začinite ga solju i paprom i pecite 25 do 30 minuta, dok ne omekša. Ostavi ga sa strane.
U velikom loncu otopite maslac i pirjajte ljutiku i češnjak na srednje laganoj vatri oko 5 minuta ili dok ne porumene.
Dodajte rižu i miješajte dok sva zrnca ne budu premazana maslacem. Dodajte bijelo vino i kuhajte oko 2 minute. Zatim dodajte jednu šalicu vrućeg temeljca i miješajte drvenom kuhačom dok se temeljac ne upije, 5 do 10 minuta.
Nastavite dodavati temeljac, jednu po jednu šalicu.S postupkom nastavite dok riža ne bude kuhana, odnosno oko 20 minuta, ovisno o riži.
Maknite lonac s vatre te umiješajteparmezan, špinat i pečeni batat. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Začini solju i paprom i poslužite toplo.
Dobar tek!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.