Kremasti rižoto s batatom koji će oduševiti vaša nepca!

canva
Rižoto s batatom i špinatom koji se topi u ustima je pravi odabir za današnju večeru! Jednostavno, brzo i ukusno, baš onako kako volimo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 velika batata
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 6 šalica temeljca (povrtne juhe)
  • 5 žlica maslaca
  • 2 ljutike
  • 2 češnja češnjaka
  • Šalica i pol riže Arborio
  • Pola šalice bijelog vina
  • Šalica naribanog parmezana
  • Šalica i pol nasjeckanog svježeg špinata

Priprema:

Za početak, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Batat narezan na kockice stavite na lim za pečenje i prelijte ga maslinovim uljem. Začinite ga solju i paprom i pecite 25 do 30 minuta, dok ne omekša. Ostavi ga sa strane.

U velikom loncu otopite maslac i pirjajte ljutiku i češnjak na srednje laganoj vatri oko 5 minuta ili dok ne porumene.

Dodajte rižu i miješajte dok sva zrnca ne budu premazana maslacem. Dodajte bijelo vino i kuhajte oko 2 minute. Zatim dodajte jednu šalicu vrućeg temeljca i miješajte drvenom kuhačom dok se temeljac ne upije, 5 do 10 minuta.

Nastavite dodavati temeljac, jednu po jednu šalicu.S postupkom nastavite dok riža ne bude kuhana, odnosno oko 20 minuta, ovisno o riži.

Maknite lonac s vatre te umiješajteparmezan, špinat i pečeni batat. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Začini solju i paprom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr