Krevet ne treba pospremati odmah nakon buđenja?

Canva/Opinionstage
Pospremanje kreveta odmah nakon ustajanja navika je mnogih i u tome, sa stajališta urednosti i produktivnosti, nema ništa loše. No, ako pogledamo s higijenske strane, to baš i nije dobar postupak, tvrde stručnjaci
Vidi originalni članak

Sigurni smo da ste često imali prilike čuti kako je jedan od načina usvajanja pozitivnih navika pospremanje kreveta odmah nakon što se ustanemo. I to je sigurno točno, no kada pogledamo s higijenske strane, stručnjaci ipak tvrde drugačije, piše Miss7

via GIPHY

Naime, naše tijelo prilikom spavanja stvara toplinu koja pogoduje nastanku i nakupljanju grinja. Stoga je posteljinu nakon spavanja potrebno otkriti i pustiti otprilike sat vremena da bi toplina koju je napravilo tvoje tijelo nestala i da se tako smanji broj grinja koje su se nakupljale tijekom spavanja. Također, odmah nakon spavanja bi bilo dobro otvoriti prozor spavaće sobe kako bi zrak mogao cirkulirati. 
 

@cleanhome_cleanmind #cleantok #cleanhacks #mumsoftiktok #cleaning ♬ original sound - Tori

"Ako pospremiš krevet odmah ujutro zarobit ćeš grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tijela nam postaju topla i znojna i postaju primarne mete za ove napasti. A oni potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako složiš krevet odmah ujutro zarobit ćeš svu tu vlagu i omogućiti lijep dom ovim napastima", rekao je doktor Raj u svom TikTok videu.

via GIPHY

"Umjesto toga ostavi ga barem nakratko nepospremljenog kako bi zrak cirkulirao i da do njega možda može dospjeti i sunce. Tako će grinje dehidrirati i uginuti", dodao je.

Tko od danas više neće odmah pospremati krevet čim ustane iz njega?

 

BARBI AFRIKA I JOOMBOOS VAM DONOSE GLAZBENI SPEKTAKL 31.3. Stay tuned!

Posjeti joomboos.24sata.hr