Prvi 1351 pregleda 26. ožujka 2022.

Krevet ne treba pospremati odmah nakon buđenja?

Canva/Opinionstage

Pospremanje kreveta odmah nakon ustajanja navika je mnogih i u tome, sa stajališta urednosti i produktivnosti, nema ništa loše. No, ako pogledamo s higijenske strane, to baš i nije dobar postupak, tvrde stručnjaci

Sigurni smo da ste često imali prilike čuti kako je jedan od načina usvajanja pozitivnih navika pospremanje kreveta odmah nakon što se ustanemo. I to je sigurno točno, no kada pogledamo s higijenske strane, stručnjaci ipak tvrde drugačije, piše Miss7

via GIPHY

Naime, naše tijelo prilikom spavanja stvara toplinu koja pogoduje nastanku i nakupljanju grinja. Stoga je posteljinu nakon spavanja potrebno otkriti i pustiti otprilike sat vremena da bi toplina koju je napravilo tvoje tijelo nestala i da se tako smanji broj grinja koje su se nakupljale tijekom spavanja. Također, odmah nakon spavanja bi bilo dobro otvoriti prozor spavaće sobe kako bi zrak mogao cirkulirati. 
 

@cleanhome_cleanmind #cleantok #cleanhacks #mumsoftiktok #cleaning ♬ original sound - Tori

"Ako pospremiš krevet odmah ujutro zarobit ćeš grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tijela nam postaju topla i znojna i postaju primarne mete za ove napasti. A oni potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako složiš krevet odmah ujutro zarobit ćeš svu tu vlagu i omogućiti lijep dom ovim napastima", rekao je doktor Raj u svom TikTok videu.

via GIPHY

"Umjesto toga ostavi ga barem nakratko nepospremljenog kako bi zrak cirkulirao i da do njega možda može dospjeti i sunce. Tako će grinje dehidrirati i uginuti", dodao je.

Tko od danas više neće odmah pospremati krevet čim ustane iz njega?

 

BARBI AFRIKA I JOOMBOOS VAM DONOSE GLAZBENI SPEKTAKL 31.3. Stay tuned!

 | Autor:

Tvoja reakcija?