Kylie progovorila o rasizmu: Bojim se za Stormi

kylie jenner / instagram
Nakon ubojstva Georgea Floyda od strane policijskog službenika 25. svibnja, prosvjedi za pravdu diljem SAD-a ne smiruju se, a osim onih nepoznatih, i brojne poznate osobe progovorile su o nužnim promjenama u društvu. Među njima je i Kylie Jenner.
Vidi originalni članak

Kylie se o ovoj temi oglasila na svom Instagram profilu. Najprije je objavila fotografiju s citatom Martina Luthera Kinga Jr. "Dođe vrijeme kad je šutnja izdaja", a zatim je progovorila o tome kako se boji za vlastitu kćerkicu, Stormi, piše Elite Daily.

Uz citat, napisala je i opširan tekst u kojem su detaljno opisane njezine misli i osjećaji o Floydovu ubojstvu.

"Otkako sam pogledala užasan i potresan video koji prikazuje ubojstvo Georgea Floyda, nisam uspjela izbaciti iz glave njegovo lice i njegove riječi", započela je Jenner. ''Osobno nikada nisam osjetila toliku bol i strah koju svakodnevno prolaze mnogi Afroamerikanci širom zemlje, ali znam da nitko ne bi trebao živjeti u strahu i nitko ne zaslužuje smrt kakvu je imao George Floyd i još toliko drugih ljudi."

"Progovaranje o problemu rasizma se dogodilo prekasno. Trenutno imamo dvije užasne pandemije u našoj zemlji i ne možemo odmarati i zanemariti činjenicu da je rasizam jedna od njih. Iskreno se bojim za život svoje kćeri i nadam se boljoj budućnosti za nju i sve ostale u društvu", zaključila je.

Također, Kylie je pozvala svoje pratitelje na Instagramu da nastave govoriti o problemu rasizma kako bi se počele događati ozbiljnije promjene u društvu.

U međuvremenu, Travis Scott, otac Kyliene kćerkice Stormi, se protiv rasne nepravde u Americi izrazio objavivši 29. svibnja video u kojem od fanova traži da ne okreću leđa rasizmu. "Svi ćemo biti dio promjene", napisao je u postu.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr