Prvi 715 pregleda 11. lipnja 2020.

Kylie progovorila o rasizmu: Bojim se za Stormi

kylie jenner / instagram

Nakon ubojstva Georgea Floyda od strane policijskog službenika 25. svibnja, prosvjedi za pravdu diljem SAD-a ne smiruju se, a osim onih nepoznatih, i brojne poznate osobe progovorile su o nužnim promjenama u društvu. Među njima je i Kylie Jenner.

Kylie se o ovoj temi oglasila na svom Instagram profilu. Najprije je objavila fotografiju s citatom Martina Luthera Kinga Jr. "Dođe vrijeme kad je šutnja izdaja", a zatim je progovorila o tome kako se boji za vlastitu kćerkicu, Stormi, piše Elite Daily.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

since watching the most devastating and completely heartbreaking video showing the murder of George Floyd earlier this week I haven’t been able to get his face and his words out of my mind. i’ll never personally experience the pain and fear that many black people around the country go through every day but i know nobody should have to live in fear and nobody deserves a death like George Floyd and too many others. speaking up is long overdue for the rest of us. we’re currently dealing with two horrific pandemics in our country, and we can’t sit back and ignore the fact that racism is one of them. i fear for my daughter and i hope for a better future for her. my heart breaks for George Floyd’s family and friends. Don’t let his name be forgotten. keep sharing, keep watching, keep speaking out, because it’s the only way we can come together to help bring this much needed change and awareness. Rest In Peace, George Floyd. 🕊🤍

Objavu dijeli Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Uz citat, napisala je i opširan tekst u kojem su detaljno opisane njezine misli i osjećaji o Floydovu ubojstvu.

"Otkako sam pogledala užasan i potresan video koji prikazuje ubojstvo Georgea Floyda, nisam uspjela izbaciti iz glave njegovo lice i njegove riječi", započela je Jenner. ''Osobno nikada nisam osjetila toliku bol i strah koju svakodnevno prolaze mnogi Afroamerikanci širom zemlje, ali znam da nitko ne bi trebao živjeti u strahu i nitko ne zaslužuje smrt kakvu je imao George Floyd i još toliko drugih ljudi."

"Progovaranje o problemu rasizma se dogodilo prekasno. Trenutno imamo dvije užasne pandemije u našoj zemlji i ne možemo odmarati i zanemariti činjenicu da je rasizam jedna od njih. Iskreno se bojim za život svoje kćeri i nadam se boljoj budućnosti za nju i sve ostale u društvu", zaključila je.

Također, Kylie je pozvala svoje pratitelje na Instagramu da nastave govoriti o problemu rasizma kako bi se počele događati ozbiljnije promjene u društvu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

my forever

Objavu dijeli Kylie 🤍 (@kyliejenner)

U međuvremenu, Travis Scott, otac Kyliene kćerkice Stormi, se protiv rasne nepravde u Americi izrazio objavivši 29. svibnja video u kojem od fanova traži da ne okreću leđa rasizmu. "Svi ćemo biti dio promjene", napisao je u postu.

 

Tvoja reakcija?