Lagana slastica: Čokoladni kolač bez brašna

Canva
Ovaj čokoladni kolač bez brašna zasladit će ti dan!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 170 g tamne čokolade
  • 1/4 šalice pirea od bundeve
  • 1,5 žlica javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jaje + 3 bjelanjka
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrij pećnicu na 175°C. Namasti 8 keramičkih posudica za pečenje (od cca 120 ml) s malo suncokretova ulja i stavi ih na veliki pleh.

Rastopi čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 45 sekundi, miješajući dok se ne otopi. Ostavi da se malo ohladi. Dodaj pire od bundeve u otopljenu čokoladu, zajedno s ekstraktom vanilije, cijelim jajetom i javorovim sirupom. Dobro izmiješaj.

U posebnoj zdjeli, mikserom izmiksaj bjelanjke dok se ne počnu formirati mekanu vrhovi. Lagano umiješaj bjelanjke u čokoladnu smjesu i dodaj sol.

Raspodijeli smjesu u keramičke posudice za pečenje (oko 60 ml po posudici) i peci oko 15 minuta. Posluži odmah.

Originalni recept možeš pronaći ovdje!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr