Ovaj čokoladni kolač bez brašna zasladit će ti dan!
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade
- 1/4 šalice pirea od bundeve
- 1,5 žlica javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 jaje + 3 bjelanjka
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 175°C. Namasti 8 keramičkih posudica za pečenje (od cca 120 ml) s malo suncokretova ulja i stavi ih na veliki pleh.
Rastopi čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 45 sekundi, miješajući dok se ne otopi. Ostavi da se malo ohladi. Dodaj pire od bundeve u otopljenu čokoladu, zajedno s ekstraktom vanilije, cijelim jajetom i javorovim sirupom. Dobro izmiješaj.
U posebnoj zdjeli, mikserom izmiksaj bjelanjke dok se ne počnu formirati mekanu vrhovi. Lagano umiješaj bjelanjke u čokoladnu smjesu i dodaj sol.
Raspodijeli smjesu u keramičke posudice za pečenje (oko 60 ml po posudici) i peci oko 15 minuta. Posluži odmah.
Originalni recept možeš pronaći ovdje!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.