Prvi 2690 pregleda 23. srpnja 2024.

Lagana slastica: Čokoladni kolač bez brašna

Canva

Ovaj čokoladni kolač bez brašna zasladit će ti dan!

Sastojci:

  • 170 g tamne čokolade
  • 1/4 šalice pirea od bundeve
  • 1,5 žlica javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jaje + 3 bjelanjka
  • prstohvat soli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moran Gil (@_moran_gil)

Priprema:

Zagrij pećnicu na 175°C. Namasti 8 keramičkih posudica za pečenje (od cca 120 ml) s malo suncokretova ulja i stavi ih na veliki pleh.

Rastopi čokoladu u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 45 sekundi, miješajući dok se ne otopi. Ostavi da se malo ohladi. Dodaj pire od bundeve u otopljenu čokoladu, zajedno s ekstraktom vanilije, cijelim jajetom i javorovim sirupom. Dobro izmiješaj.

U posebnoj zdjeli, mikserom izmiksaj bjelanjke dok se ne počnu formirati mekanu vrhovi. Lagano umiješaj bjelanjke u čokoladnu smjesu i dodaj sol.

Raspodijeli smjesu u keramičke posudice za pečenje (oko 60 ml po posudici) i peci oko 15 minuta. Posluži odmah.

Originalni recept možeš pronaći ovdje!

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°