Lagani ručak: Cezar salata, ali s tjesteninom!

justataste/instagram
Ako volite klasičnu cezar salatu s piletinom, ovu s dodatkom tjestenine ćete obožavati! Savršena je za lagani nedjeljni ručak, malo za promjenu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 grama pilećih prsa
  • 2 žličice soli, pola žličice papra
  • 3 žličice maslinova ulja
  • 250 grama tjestenine po izboru
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žličice inćuna
  • 1,5 šalica vrhnja za kuhanje
  • žličica senfa
  • sušeno začinsko bilje
  • pola šalice parmezana
  • žličica soka od limuna

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte kao i inače. Piletinu nareži na kockice, posoli, popapri i ispeci na maslinovom ulju. Kad se ispeče, makni sa strane i pokrij folijom da piletina ostane topla. Tjesteninu ocijedi kad se skuha i stavi sa strane.

2. Na još malo maslinova ulja poprži nasjeckani češnjak i sitno sjeckane inćune - oko 30 sekundi. Pomalo dodaj vrhnje za kuhanje, senf i začinsko bilje. Kuhaj na laganoj vatri dok se ne zgusne, oko tri minute. Makni s vatre pa dodaj nasjeckani parmezan i sok limuna. Posoli i popapri. 

3. Tjesteninu ubaci u tavu s umakom i dobro pomiješaj. Dodaj piletinu. Po želji možete dodati i pečene kockice kruha i zelenu salatu, kako bi ova tjestenina bila što sličnija pravom 'Ceasaru'!

Još ovakvih recepata pronađite na Miss Gastro portalu!

Posjeti joomboos.24sata.hr