Ledene kocke su desert koji budi nostalgiju!

gagagrne/instagram
Ako vam treba recept za vikend koji će u vama probuditi slatku nostalgiju, s ledenim kockama ne možete pogriješiti!
Vidi originalni članak

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 3 žlice ulja
  • 4 žlice kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo

Sastojci za preljev za biskvit:

  • 2 čaše vode
  • 200 grama šećera

Sastojci za kremu:

  • 600 ml mlijeka
  • 9 žlica brašna
  • 250 grama maslaca
  • 150 grama šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera

Sastojci za glazuru:

  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 4 žlice mlijeka 

Priprema:

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite s uljem, brašnom, pzp i kakaom. Sad sve sjedinite polako, ali mješajte lopaticom, više ne mikserom.

2. Izlijte pripremljenu smjesu za biskvit u kalup za pečenje obložen papirom ili dobro namašćen te pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

3. Šećer i vodu zagrijte do vrenja pa izbodite pečeni biskvit vilicom te prelijte tim preljevom.

4. Pomiješajte 200 ml mlijeka s brašnom dok ne dobijete glatku smjesu. Ostatak mlijeka zagrijte s vanilin šećerom. U vruće mlijeko dodajte brašno i dobro promiješajte. Maknite s vatre. U još vruću kremu dodajte maslac koji ste izmiksali sa šećerom u prahu, dok smjesa ne bude glatka. 

5. Kremu stavite na biskvit i pustite da se dobro ohladi. Na kraju sve prelijte glazurom od čokolade i mlijeka koje ste rastopili. Vratite u hladnjak i kad se dobro ohladi, narežite i poslužite!

Posjeti joomboos.24sata.hr