Ako vam treba recept za vikend koji će u vama probuditi slatku nostalgiju, s ledenim kockama ne možete pogriješiti!
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica brašna
- 3 žlice ulja
- 4 žlice kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
Sastojci za preljev za biskvit:
- 2 čaše vode
- 200 grama šećera
Sastojci za kremu:
- 600 ml mlijeka
- 9 žlica brašna
- 250 grama maslaca
- 150 grama šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Sastojci za glazuru:
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 4 žlice mlijeka
Priprema:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a žumanjke umutite s uljem, brašnom, pzp i kakaom. Sad sve sjedinite polako, ali mješajte lopaticom, više ne mikserom.
2. Izlijte pripremljenu smjesu za biskvit u kalup za pečenje obložen papirom ili dobro namašćen te pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
3. Šećer i vodu zagrijte do vrenja pa izbodite pečeni biskvit vilicom te prelijte tim preljevom.
4. Pomiješajte 200 ml mlijeka s brašnom dok ne dobijete glatku smjesu. Ostatak mlijeka zagrijte s vanilin šećerom. U vruće mlijeko dodajte brašno i dobro promiješajte. Maknite s vatre. U još vruću kremu dodajte maslac koji ste izmiksali sa šećerom u prahu, dok smjesa ne bude glatka.
5. Kremu stavite na biskvit i pustite da se dobro ohladi. Na kraju sve prelijte glazurom od čokolade i mlijeka koje ste rastopili. Vratite u hladnjak i kad se dobro ohladi, narežite i poslužite!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.