Ljeto na tanjuru: Šarena salata s kozicama

Canva
Sočna ljetna salata s kozicama iznimno je zdrava
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g kozica
  • 250 g mladih mahuna
  • 3/4 šalice pira
  • 3 žlice jabučnog octa
  • žlica miso paste
  • žlica senfa
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 350 g cherry rajčica
  • 1,5 šalica kukuruza
  • pola šalice krastavaca
  • pola žličice mljevene paprike
  • pola žličice soli
  • 130 g potočarke
  • šalica bosiljka
  • pola šalice prženog luka

Priprema:

Zakuhaj litru zasoljene vode u velikom loncu. Dodaj pir i smanji temperaturu na srednju. Kuhaj dok pir ne omekša, 25-30 minuta; ocijedi. Raširi pir na lim za pečenje i ostavi ga da se ohladi.

U srednjem loncu zakuhaj obilno posoljenu vodu. Dodaj mlade mahune i kuhaj dok malo ne omekšaju, oko 4 minute. Prebaci ih u cjedilo pomoću hvataljki, čuvajući vodu u loncu. Isperi mahune hladnom vodom i osuši. Svaku mahunu prereži na pola.

U uzavrelu vodu u kojoj su se kuhale mahune stavi očišćene kozice. Smanji vatru na srednje jaku i kuhaj dok kozice ne porumene, oko 2 minute. Ocijedi i ostavi da odstoje dok se malo ne ohlade, 15-20 minuta.

Pomiješaj ocat, miso i senf. Dodaj ulje. Stavi rajčice, kukuruz, nasjeckane kornišone, pir, mahune i kozice u veliku zdjelu. Dodaj mljevenu crvenu papriku, sol i miso smjesu. Lagano umiješaj potočarku i bosiljak.

Prebaci na pladanj ili u tanjure. Salatu pospi prženim lukom, a po želji dodaj i još malo mljevene crvene paprike.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr