Sočna ljetna salata s kozicama iznimno je zdrava
Sastojci:
- 500 g kozica
- 250 g mladih mahuna
- 3/4 šalice pira
- 3 žlice jabučnog octa
- žlica miso paste
- žlica senfa
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- 350 g cherry rajčica
- 1,5 šalica kukuruza
- pola šalice krastavaca
- pola žličice mljevene paprike
- pola žličice soli
- 130 g potočarke
- šalica bosiljka
- pola šalice prženog luka
Priprema:
Zakuhaj litru zasoljene vode u velikom loncu. Dodaj pir i smanji temperaturu na srednju. Kuhaj dok pir ne omekša, 25-30 minuta; ocijedi. Raširi pir na lim za pečenje i ostavi ga da se ohladi.
U srednjem loncu zakuhaj obilno posoljenu vodu. Dodaj mlade mahune i kuhaj dok malo ne omekšaju, oko 4 minute. Prebaci ih u cjedilo pomoću hvataljki, čuvajući vodu u loncu. Isperi mahune hladnom vodom i osuši. Svaku mahunu prereži na pola.
U uzavrelu vodu u kojoj su se kuhale mahune stavi očišćene kozice. Smanji vatru na srednje jaku i kuhaj dok kozice ne porumene, oko 2 minute. Ocijedi i ostavi da odstoje dok se malo ne ohlade, 15-20 minuta.
Pomiješaj ocat, miso i senf. Dodaj ulje. Stavi rajčice, kukuruz, nasjeckane kornišone, pir, mahune i kozice u veliku zdjelu. Dodaj mljevenu crvenu papriku, sol i miso smjesu. Lagano umiješaj potočarku i bosiljak.
Prebaci na pladanj ili u tanjure. Salatu pospi prženim lukom, a po želji dodaj i još malo mljevene crvene paprike.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.