Lovačke šnicle su idealne za brzinski i fini ručak
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 2 žlice maslaca/masti
- 1 veći luk
- 200 grama šampinjona
- 200 ml crnog vina
- 200 ml temeljca
- 2 žlice brašna
- sol i papar
- svježi peršin
Priprema:
1. Meso istucite batom kako bi bilo tanje i mekanije te ga posolite i popaprite po želji.
2. Mast ili maslac otopite na tavi i pržite šnicle sa svake strane nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Izvadite ih na tanjur sa strane.
3. Na istu masnoću dodajte nasjeckani luk i ispržite ga. Dodajte i šampinjone narezane na tanke šnite. Pustite ih da omekšaju.
4. Dodajte meso ponovno u tavu i zalijte ih crnim vinom. Pustite da vino malo ispari.
5. U temeljcu razmutite brašno i dodajte tu smjesu u tavu s mesom i šampinjonima. Dinstajte sve zajedno još par minuta dok se umak malo ne zgusne.
6. Pospite svježim peršinom koji ste sitno nasjeckali pa poslužite s prilogom po želji - pire krumpir, riža, kuhani krumpir, palenta, kus kus, kvinoja, heljda, njoki, tjestenina... Izbor je beskonačan!
Dobar tek!