Uz ovaj jednostavan recept imate brzinski i fini ručak za cijelu obitelj. Evo što će vam sve biti potrebno i kako pripremiti ukusne, lovačke šnicle
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 2 žlice maslaca/masti
- 1 veći luk
- 200 grama šampinjona
- 200 ml crnog vina
- 200 ml temeljca
- 2 žlice brašna
- sol i papar
- svježi peršin
Priprema:
1. Meso istucite batom kako bi bilo tanje i mekanije te ga posolite i popaprite po želji.
2. Mast ili maslac otopite na tavi i pržite šnicle sa svake strane nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Izvadite ih na tanjur sa strane.
3. Na istu masnoću dodajte nasjeckani luk i ispržite ga. Dodajte i šampinjone narezane na tanke šnite. Pustite ih da omekšaju.
4. Dodajte meso ponovno u tavu i zalijte ih crnim vinom. Pustite da vino malo ispari.
5. U temeljcu razmutite brašno i dodajte tu smjesu u tavu s mesom i šampinjonima. Dinstajte sve zajedno još par minuta dok se umak malo ne zgusne.
6. Pospite svježim peršinom koji ste sitno nasjeckali pa poslužite s prilogom po želji - pire krumpir, riža, kuhani krumpir, palenta, kus kus, kvinoja, heljda, njoki, tjestenina... Izbor je beskonačan!
Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.