Prvi 8823 pregleda 15. travnja 2024.

Lovačke šnicle su idealne za brzinski i fini ručak

canva

Uz ovaj jednostavan recept imate brzinski i fini ručak za cijelu obitelj. Evo što će vam sve biti potrebno i kako pripremiti ukusne, lovačke šnicle

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • 2 žlice maslaca/masti
  • 1 veći luk
  • 200 grama šampinjona
  • 200 ml crnog vina
  • 200 ml temeljca
  • 2 žlice brašna
  • sol i papar
  • svježi peršin

 | Autor: canva canva

Priprema:

1. Meso istucite batom kako bi bilo tanje i mekanije te ga posolite i popaprite po želji.

2. Mast ili maslac otopite na tavi i pržite šnicle sa svake strane nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatno-žutu boju. Izvadite ih na tanjur sa strane.

3. Na istu masnoću dodajte nasjeckani luk i ispržite ga. Dodajte i šampinjone narezane na tanke šnite. Pustite ih da omekšaju.

4. Dodajte meso ponovno u tavu i zalijte ih crnim vinom. Pustite da vino malo ispari. 

5. U temeljcu razmutite brašno i dodajte tu smjesu u tavu s mesom i šampinjonima. Dinstajte sve zajedno još par minuta dok se umak malo ne zgusne.

6. Pospite svježim peršinom koji ste sitno nasjeckali pa poslužite s prilogom po želji - pire krumpir, riža, kuhani krumpir, palenta, kus kus, kvinoja, heljda, njoki, tjestenina... Izbor je beskonačan!

Dobar tek!

 

Tvoja reakcija?