Mali trik za savršenu zobenu kašu za doručak
Kako piše portal Her, kaša je ujedno ukusna i zdrava i može se napraviti u toliko varijanti s različitim vrstama voća i žitarica.
Posebno je postala popularna tokom hladnijih mjeseci u godini kada je potrebno nešto toplo i slatko za početak dana.
Postoji mnogo načina za pripremu jutarnje zobene kaše, ali ovaj genijalni trik iz kuharice ‘Jutarnje zrno’ uistinu dovodi tvoju kašu na sasvim novu razinu.
Jesi li spreman/a otkriti tajnu savršenog zobenog doručka?
Trik je vrlo jednostavan. Sve što trebaš učiniti je rastopiti žlicu maslaca u maloj tavi, a zatim ubaciti zob. Prema već spomenutoj kuharici, čarobni omjer je jedna žlica maslaca na jednu šalicu zobi. Zatim je potrebno samo promiješati svakih nekoliko minuta dok zob ne poprimi zlatnu boju i bude pečena. Nakon što uspiješ to postići, ukloni zob s vatre te nastavi s pripremom u zdjelici kako to inače činiš.
Za još bolji okus, pokušaj umjesto tople vode ili mlijeka dodati u svoju zobenu smjesu mlijeka od riže ili badema. Teško je povjerovati da jedna mala žlica maslaca može napraviti toliku razliku, ali kada je jednom isprobaš, ovaj mali trik će te oduševiti.
Maslac će tvojoj kaši dati bogat i dekadentan okus, a možda čak nećeš ni trebati posebno dodavati med ili bilo koje drugo sladilo.