Prvi 363 pregleda 17. ožujka 2019.

Mali trik za savršenu zobenu kašu za doručak

waitwhaaaaat_/Instagram

Zobena kaša je u posljednje vrijeme postala savršen ‘doručak za van’ i često ju imamo prilike vidjeti na objavama uspješnih influencera.

Kako piše portal Her, kaša je ujedno ukusna i zdrava i može se napraviti u toliko varijanti s različitim vrstama voća i žitarica.

Posebno je postala popularna tokom hladnijih mjeseci u godini kada je potrebno nešto toplo i slatko za početak dana.

Postoji mnogo načina za pripremu jutarnje zobene kaše, ali ovaj genijalni trik iz kuharice ‘Jutarnje zrno’ uistinu dovodi tvoju kašu na sasvim novu razinu.

via GIPHY

Jesi li spreman/a otkriti tajnu savršenog zobenog doručka?

Trik je vrlo jednostavan. Sve što trebaš učiniti je rastopiti žlicu maslaca u maloj tavi, a zatim ubaciti zob. Prema već spomenutoj kuharici, čarobni omjer je jedna žlica maslaca na jednu šalicu zobi. Zatim je potrebno samo promiješati svakih nekoliko minuta dok zob ne poprimi zlatnu boju i bude pečena. Nakon što uspiješ to postići, ukloni zob s vatre te nastavi s pripremom u zdjelici kako to inače činiš.

via GIPHY

Za još bolji okus, pokušaj umjesto tople vode ili mlijeka dodati u svoju zobenu smjesu mlijeka od riže ili badema. Teško je povjerovati da jedna mala žlica maslaca može napraviti toliku razliku, ali kada je jednom isprobaš, ovaj mali trik će te oduševiti.

via GIPHY

Maslac će tvojoj kaši dati bogat i dekadentan okus, a možda čak nećeš ni trebati posebno dodavati med ili bilo koje drugo sladilo.

via GIPHY

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve