Malo drugačija baklava: Čokoladna bomba
Sastojci:
- 500 g kora za baklavu
- 3 žlice otopljenog maslaca
NADJEV:
- 300 g preprženih i nasjeckanih lješnjaka
- 150 g biskvitnih mrvica
- 2 žlice čokoladnog namaza
- mlijeko po potrebi
PREMAZ:
- 100 g tamne čokolade
- 100 g čokoladnog namaza
- 100 g maslaca
- 100 ml ulja
AGDA:
- 800 ml vode
- 500 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Za početak, od navedenih sastojaka, pripremite premaz na laganoj vatri. Ostavi sa strane da se hladi i započni s pripremom nadjeva.
U posudu stavi nasjeckane i prepržene lješnjake, dodaj im samljevene biskvitne mrvice, čokoladni namaz i malo mlijeka, tek toliko da lagano navlaži mrvice i lješnjake. Najbolje je da sve dobro izmiješaš vršcima prstiju, tako ćeš najbolje sjediniti čokoladni namaz u ostale sastojke.
Na koru stavi nekoliko žlica premaza i premaži po cijeloj površini, a nadjev stavi samo uz rub kore, a potom urolaj što čvršće.
Urolane štrudlice poslaži u premazan dublji pleh i oštrim nožem nareži ih na 6-7 cm duge tubice. Cijelu površinu baklave premaži s 3 žlice otopljenog maslaca i stavi baklavu peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva oko 40 min.
Dok se to peče, skuhaj agdu i ostavi na toplom do upotrebe.
Kad se baklava ispeče, prelij agdom, ohladi i prekrij folijom.
Posluži dobro rashlađeno! Uživaj :)
Originalni recept možete pronaći na coolinarici.