Prvi 2120 pregleda 05. studenoga 2023.

Malo drugačija baklava: Čokoladna bomba

canva

Ako tražite ideju za desert, na pravom ste mjestu! Donosimo vam recept za baklavu s pomakom - puna čokolade i lješnjaka

Sastojci:

  • 500 g kora za baklavu
  • 3 žlice otopljenog maslaca

NADJEV:

  • 300 g preprženih i nasjeckanih lješnjaka
  • 150 g biskvitnih mrvica
  • 2 žlice čokoladnog namaza
  • mlijeko po potrebi

PREMAZ:

  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g čokoladnog namaza
  • 100 g maslaca
  • 100 ml ulja

AGDA:

  • 800 ml vode
  • 500 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Za početak, od navedenih sastojaka, pripremite premaz na laganoj vatri. Ostavi sa strane da se hladi i započni s pripremom nadjeva.

U posudu stavi nasjeckane i prepržene lješnjake, dodaj im samljevene biskvitne mrvice, čokoladni namaz i malo mlijeka, tek toliko da lagano navlaži mrvice i lješnjake. Najbolje je da sve dobro izmiješaš vršcima prstiju, tako ćeš najbolje sjediniti čokoladni namaz u ostale sastojke.

Na koru stavi nekoliko žlica premaza i premaži po cijeloj površini, a nadjev stavi samo uz rub kore, a potom urolaj što čvršće.

Urolane štrudlice poslaži u premazan dublji pleh i oštrim nožem nareži ih na 6-7 cm duge tubice. Cijelu površinu baklave premaži s 3 žlice otopljenog maslaca  i stavi baklavu peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva oko 40 min.

Dok se to peče, skuhaj agdu i ostavi na toplom do upotrebe. 

Kad se baklava ispeče, prelij agdom, ohladi i prekrij folijom.

Posluži dobro rashlađeno! Uživaj :)

Originalni recept možete pronaći na coolinarici.

Tvoja reakcija?