Malo drugačija juha od buče koju morate probati!
Jesen je, što znači - sezona je buče, bundeve, tikve, kako ju već volite nazivati! E pa, pronašli smo super recept za juhu od buče koju morate isprobati, a baš je jednostavna za pripremu. Evo što vam sve treba
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manji luk
- 3 režnja češnjaka
- komadić đumbira (oko 2 cm)
- pola habanero papričice
- 400 g buče (ili pirea od buče)
- 750 ml povrtnog temeljca
- 350 ml kokosovog mlijeka
- 1 žlica meda
- 70 g kikiriki maslaca
- sol, papar
Priprema:
U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa popržite nasjeckani luk, češnjak i naribani đumbir.
Kad omekšaju i luk se zacakli, dodajte polovicu papričice i pire od bundeve (ili bundeve koje ste prije toga kratko zapekli u pećnici i sami izblendali).
Dobro promiješajte i ulijte temeljac. Kuhajte na srednje jakoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.
Izvadite polovicu papričice nakon toga. Smanjite vatru pa dodajte kokosovo mlijeko, med i kikiriki maslac.
Još jednom dobro izradite štapnim mikserom dok je juha na laganoj vatri.
Maknite s vatre pa posolite i popaprite po ukusu i dobro promiješajte. Podijelite juhu u četiri tanjura i servirajte dok je topla!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.