Prvi 2165 pregleda 21. listopada 2023.

Malo drugačija juha od buče koju morate probati!

canva

Jesen je, što znači - sezona je buče, bundeve, tikve, kako ju već volite nazivati! E pa, pronašli smo super recept za juhu od buče koju morate isprobati, a baš je jednostavna za pripremu. Evo što vam sve treba

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 manji luk
  • 3 režnja češnjaka
  • komadić đumbira (oko 2 cm)
  • pola habanero papričice
  • 400 g buče (ili pirea od buče)
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 350 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žlica meda
  • 70 g kikiriki maslaca
  • sol, papar

 | Autor: canva canva

Priprema:

U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa popržite nasjeckani luk, češnjak i naribani đumbir. 

Kad omekšaju i luk se zacakli, dodajte polovicu papričice i pire od bundeve (ili bundeve koje ste prije toga kratko zapekli u pećnici i sami izblendali).

Dobro promiješajte i ulijte temeljac. Kuhajte na srednje jakoj vatri 20 minuta uz povremeno miješanje.

Izvadite polovicu papričice nakon toga. Smanjite vatru pa dodajte kokosovo mlijeko, med i kikiriki maslac.

Još jednom dobro izradite štapnim mikserom dok je juha na laganoj vatri. 

 | Autor: canva canva

Maknite s vatre pa posolite i popaprite po ukusu i dobro promiješajte. Podijelite juhu u četiri tanjura i servirajte dok je topla!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Tvoja reakcija?