Malo drugačiji lava cake: Ovaj je s bijelom čokoladom
Sastojci:
- 100 grama maslaca
- 200 grama bijele čokolade
- 100 grama oštrog brašna
- 100 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
Priprema:
1. Bijelu čokoladu i maslac otopite na pari, a jaja i šećer umutite pjenjačom.
2. Kad se smjesa od čokolade i maslaca malo ohladi, u nju dodajte smjesu jaja i šećera pa pomiješajte. Na kraju u sve lagano umiješajte i brašno.
3. Keramičke posude za souffle namastite i pospite brašnom. Smjesu ravnomjerno rasporedite u posude i stavite preko noći u zamrzivač. P.S. Ovako u zamrzivaču mogu stajati i do tri mjeseca, pa je super desert za neplanirane goste!
4. Izvadite iz zamrzivača pa pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Kad izvadite lava cake iz pećnice, ostavite ga 10 minuta da 'odmori' prije posluživanja. Servirajte ga tako da ga okrenete i istresete na tanjur pa poslužite uz sladoled, šlag, voće ili neki drugi dodatak po želji. Dobar tek!
Još ovakvih recepata nađite na portalu Miss Gastro.