Ako volite bijelu čokoladu, onda ćete obožavati ovaj kolač! Isprobajte jednostavan recept za lava cake od bijele čokolade i uživajte za vikend
Sastojci:
- 100 grama maslaca
- 200 grama bijele čokolade
- 100 grama oštrog brašna
- 100 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 jaja
Priprema:
1. Bijelu čokoladu i maslac otopite na pari, a jaja i šećer umutite pjenjačom.
2. Kad se smjesa od čokolade i maslaca malo ohladi, u nju dodajte smjesu jaja i šećera pa pomiješajte. Na kraju u sve lagano umiješajte i brašno.
3. Keramičke posude za souffle namastite i pospite brašnom. Smjesu ravnomjerno rasporedite u posude i stavite preko noći u zamrzivač. P.S. Ovako u zamrzivaču mogu stajati i do tri mjeseca, pa je super desert za neplanirane goste!
4. Izvadite iz zamrzivača pa pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Kad izvadite lava cake iz pećnice, ostavite ga 10 minuta da 'odmori' prije posluživanja. Servirajte ga tako da ga okrenete i istresete na tanjur pa poslužite uz sladoled, šlag, voće ili neki drugi dodatak po želji. Dobar tek!
Još ovakvih recepata nađite na portalu Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.