Malo drugačiji ručak: Cvjetača zapečena sa sirom

canva
Ako vam se danas ne jede meso, a želite i dalje pojesti ukusan i slastan ručak, onda je ova zapečena cvjetača sa sirom pravi odabir za vas. Evo kako se priprema
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • jedna glava cvjetače
  • krušne mrvice
  • 2 žlice ulja
  • 3 jaja
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 10 dkg ribanog sira (gorgonzola ili neki drugi koji volite)
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 10 dkg edamera
  • sol, papar i peršin od začina

Priprema:

1. Cvjetaču očistite, skuhajte u vreloj vodi oko 12 minuta i stavite sa strane. Posudu za pečenje premažite uljem pa pospite krušnim mrvicama. Cvjetaču narežite na manje komade i posložite u posudu.

2. Istucite snijeg od bjelanjaka, s malo soli. Žumanjke pomiješajte s vrhnjem, naribanim sirom gorgonzolom, oštrim brašnom, paprom, soli i peršinom. Na kraju svemu dodajte i snijeg od bjelanjaka, ali miješajte kuhačom, veoma polako. Smjesu ravnomjerno rasporedite po cvjetači.

3. Pecite oko 25-30 minuta na 170 stupnjeva pa dodajte naribani edamer. Pecite još oko sedam minuta. Poslužite uz salatu i uživajte!

Posjeti joomboos.24sata.hr